ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΕΠΙ – GEA (ΑΠΟΛΛΟ – ΕΡΑΤΩ – GRAMMO): Τελευταίες εξελίξεις

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η πραγματικότητα ακόμη και αυτή τη στιγμή που δημοσιεύεται το ρεπορτάζ είναι η εξής :

Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Ο Νόμος 2121/1993 περί Πνευματικών Δικαιωμάτων όχι μόνο δεν έχει αλλάξει ούτε έχει τροποποιηθεί. Σε εξέλιξη όμως βρίσκεται το σχέδιο νόμου το οποίο εάν ψηφιστεί, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, δημιουργεί έντονες ασάφειες και αοριστίες με αποτέλεσμα να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στα καταστήματά μας.

Αξίζει όμως να σχολιαστεί και οι συνάδελφοι να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε δύο σημαντικά στοιχεία που υπάρχουν στο σχέδιο νόμου, το οποίο σχέδιο νόμου οδεύει προς ψήφιση προς το τέλος του επόμενου μήνα.

  • Καταργεί την άδεια μουσικών οργάνων από τους Δήμους.

α. Υποχρεώνει όμως τον καταστηματάρχη να κάνει την λεγόμενη γνωστοποίηση στον Δήμο όταν βγάζει την άδεια λειτουργίας του καταστήματος. Εάν για τον α ή β λόγο δεν δηλώσει την γνωστοποίηση υφίσταται διοικητική παράβαση. Πρέπει να παίζει μουσική, η οποία μουσική ανά πάσα στιγμή ελέγχεται από ελεγκτικό όργανο, εάν ανήκει στον (ΟΣΔ) Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης  (Α.Ε.Π.Ι.) ή όχι.

β. Δίνει την δικαιοδοσία το σχέδιο νόμου σε αντιπροσώπους των χρηστών όπως την ΕΣΕΕ. ΓΣΕΒΕΕ, το ΣΕΤΕ να ρυθμίζουν τις τιμές με την ΑΕΠΙ. Σε περίπτωση διαφωνίας το θέμα οδεύει προς τα διοικητικά δικαστήρια που αυτό σημαίνει δικαστικά έξοδα για παραστάσεις και το χειρότερο ταλαιπωρία και σημαντικά έξοδα.

Εμείς ως φορέας Δυτικής Μακεδονίας αντιπροσωπεύοντας χιλιάδες συναδέλφους  ΖΗΤΑΜΕ  και προς αυτή την κατεύθυνση δραστηριοποιούμεθα, να καταργηθεί πλήρως το μονοπώλιο στην διαχείριση των Πνευματικών Δικαιωμάτων και επίσης να καταργηθεί το ποινικό κομμάτι το οποίο δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των καταστημάτων μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ :  ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ (ΓΡΕΒΕΝΑ)

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ :  ΜΠΑΡΤΖΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ)

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΟΓΡΑΜΑΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΚΟΖΑΝΗ)

ΤΑΜΙΑΣ: Κ. ΒΕΛΙΑΝΗΣ (ΦΛΩΡΙΝΑ)

Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΛΙΩΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΚΑΣΤΟΡΙΑ)

ΜΕΛΟΣ : ΝΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ)

ΜΕΛΟΣ: ΠΕΛΚΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ (ΚΑΣΤΟΡΙΑ)

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

Ε.Φ.Ε.Τ.: Οι 7 Φάκελοι

Επόμενο Άρθρο

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek