ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΜΟΙΒΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Α.Ε.Π.Ι. -ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ -GEA ΟΤΑΝ ΤΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΛΑΓΜΕΝΟ- ΕΛΕΥΘΕΡΟ

ΘΕΜΑ: «ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΜΟΙΒΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Α.Ε.Π.Ι. – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – GEA (GRAMMO, ΕΡΑΤΩ, ΑΠΟΛΛΩΝ) ΟΤΑΝ ΤΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ – ΕΛΕΥΘΕΡΟ»

Συνάδελφε,

Σ’ όλους είναι γνωστόν ότι ο οργανισμός GEA (GRAMMO, ΕΡΑΤΩ, ΑΠΟΛΛΩΝ) εισπράττει για συγγενή δικαιώματα. Επίσης όλοι γνωρίζουμε ότι η εταιρεία αυτή πιέζει ασφυκτικά, είτε με τους αντιπροσώπους της, είτε με τους δικηγόρους της και συνήθως προχωράει σε ασφαλιστικά μέτρα και σε κατασχέσεις. Η τακτική της είναι:

  1. Να εισπράττει για πενταετία
  2. Στα καταστήματα συνηθίζει να συμπεριφέρεται με την εξής ορολογία: «Είτε παίζεις Α.Ε.Π.Ι, είτε παίζεις ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ή οποιαδήποτε άλλη εταιρία ή Σωματείο εμένα θα με πληρώσεις»

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ GEA

Με το έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού αρμόδιο για τα Πνευματικά Δικαιώματα και το οποίο σας κοινοποιούμε, αναφέρει ξεκάθαρα το εξής:

«Ο οργανισμός GEA μπορεί να εισπράξει συγγενή δικαιώματα, να τα διαχειρίζεται και να τα προστατεύει, αλλά για να εισπράξει είναι νομική προϋπόθεση το ρεπερτόριο να είναι στο καθεστώς συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων» (Ν.3905/2010 Άρθρο 46 παρ.3).

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ δικαιώνεται νόμιμα από το ανωτέρω έγγραφο του Υπουργείου γιατί το ρεπερτόριό του είναι ελεύθερο και δεν υπάγεται ούτε στην Α.Ε.Π.Ι. ούτε στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ούτε στον GEA όπως αναφέρεται ρητά στον Νόμο 3905/2010 άρθρο 46 παρ. 3.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ: Όπως αντιλαμβάνεσαι, ελεύθερα και χωρίς κανένα ενδοιασμό, το μουσικό ρεπερτόριο του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε., με την ελάχιστη χρέωση των 140 € ετησίως, νόμιμα και με ένα πλούσιο ρεπερτόριο σε ξένο και ελληνικό, ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΣΑΙ από οποιαδήποτε άλλη εταιρία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν κάποιος συνάδελφος καταστηματάρχης που χρησιμοποιεί το ρεπερτόριό μας επιθυμεί να του κοινοποιηθεί το έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού, θα ανταποκριθούμε  ΑΜΕΣΑ.

            

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γρηγόρης Τσαπατσάρης

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΩΣ

Επόμενο Άρθρο

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Κ.Υ.Ε.

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek