27/07/2024
Expand search form

ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟ/ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΟ)

Κοζάνη,  23 Νοεμβρίου 2023

Αριθμ. Πρωτ.:  1193

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Έκπληξη δημιούργησε  σε πολλούς Συνάδελφους το γεγονός ότι η ΣΔΟΕ ελέγχει το είδος χρήσης μουσικής που χρησιμοποιούμαι (ΕΛΕΥΘΕΡΟ ή ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ).

Πράγματι η ως άνω πράξη του ελεγκτικού φορέα ΣΔΟΕ μας εξέπληξε και τέθηκαν ερωτήματα για το εάν ο ως άνω φορέας νομιμοποιείται.

Προς ΑΠΟΦΥΓΗ δυσάρεστων και εξοντωτικών πρόστιμων, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ το τι υποχρεούται να τηρεί ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ και γενικά ο ΧΡΗΣΤΗΣ μουσικής.

  1. Σαφώς η ΣΔΟΕ νομιμοποιείται να ζητήσει παραστατικά, δηλαδή την άδεια μουσικής του φορέα που χρησιμοποιεί και παραστατικό πληρωμής (τιμολόγιο). Ευνόητο σε όλους μας είναι ότι οι κυρώσεις είναι βαρύτατες όταν δεν υπάρχει τιμολόγιο για την χρήση μουσικής.
  2. Η χρήση μουσικής χωρίς ΑΔΕΙΑ (από τον φορέα που ανήκει η μουσική), σημαίνει κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και επιφέρει ποινές φυλάκισης από 1 έως 5 έτη και χρηματική ποινή από 2.900€ έως 15.000 ευρώ τούτο προκύπτει από τον Νόμο 2121/1993 άρθρο 66. Για να αντιληφθούν όλοι οι Συνάδελφοι και χρήστες την επικινδυνότητα της ως άνω παράβασης, κοινοποιούμε Δείγμα ελέγχου της ΣΔΟΕ σε κατάστημα Θεσ/νίκης.

 

 

Previous Article

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Next Article

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ-ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

You might be interested in …

Προς κατάργηση οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης ΜΕΙΚΤΩΝ και ΑΜΙΓΩΝ καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης

Κοζάνη,  12 Ιουλίου 2021 Αριθμ. Πρωτ.:  844 Αγαπητοί Συνάδελφοι, Σε επανειλημμένες συνεντεύξεις μου, σε ράδιο τηλεοπτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, είχα αναφερθεί ότι το πλάνο της κυβέρνησης για χαρακτηρισμό των καταστημάτων μας σε ΑΜΙΓΕΙΣ και ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ […]

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ Νο 4

Κοζάνη,  23 Νοεμβρίου 2020 Αριθμ. Πρωτ.: 699   Γνωστοποιούμε σε όλους τους συνάδελφους, και μέλη καταστήματα του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. ως επίσης και κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία, ότι η υποβολή της Δήλωσης για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή Νο 4, […]

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ Κο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Κοζάνη,  05  Απριλίου 2021 Αριθμ. Πρωτ.: 769   Κοινοποιούμε στα μέλη και σε όλους τους συνάδελφους Εστίασης και Διασκέδασης την ανοιχτή επιστολή με αρ. πρωτ. 767/5-4-2021, που εστάλη στον πρωθυπουργό της χώρας:   «Κε Πρωθυπουργέ, […]

Αφήστε μια απάντηση