ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟ/ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΟ)

Κοζάνη,  23 Νοεμβρίου 2023

Αριθμ. Πρωτ.:  1193

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Έκπληξη δημιούργησε  σε πολλούς Συνάδελφους το γεγονός ότι η ΣΔΟΕ ελέγχει το είδος χρήσης μουσικής που χρησιμοποιούμαι (ΕΛΕΥΘΕΡΟ ή ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ).

Πράγματι η ως άνω πράξη του ελεγκτικού φορέα ΣΔΟΕ μας εξέπληξε και τέθηκαν ερωτήματα για το εάν ο ως άνω φορέας νομιμοποιείται.

Προς ΑΠΟΦΥΓΗ δυσάρεστων και εξοντωτικών πρόστιμων, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ το τι υποχρεούται να τηρεί ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ και γενικά ο ΧΡΗΣΤΗΣ μουσικής.

  1. Σαφώς η ΣΔΟΕ νομιμοποιείται να ζητήσει παραστατικά, δηλαδή την άδεια μουσικής του φορέα που χρησιμοποιεί και παραστατικό πληρωμής (τιμολόγιο). Ευνόητο σε όλους μας είναι ότι οι κυρώσεις είναι βαρύτατες όταν δεν υπάρχει τιμολόγιο για την χρήση μουσικής.
  2. Η χρήση μουσικής χωρίς ΑΔΕΙΑ (από τον φορέα που ανήκει η μουσική), σημαίνει κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και επιφέρει ποινές φυλάκισης από 1 έως 5 έτη και χρηματική ποινή από 2.900€ έως 15.000 ευρώ τούτο προκύπτει από τον Νόμο 2121/1993 άρθρο 66. Για να αντιληφθούν όλοι οι Συνάδελφοι και χρήστες την επικινδυνότητα της ως άνω παράβασης, κοινοποιούμε Δείγμα ελέγχου της ΣΔΟΕ σε κατάστημα Θεσ/νίκης.

 

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Επόμενο Άρθρο

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ-ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek