ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κοζάνη,  01 Νοεμβρίου 2023

Αριθμ. Πρωτ.:  1182

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Δυστυχώς ο διωγμός του κλάδου από τους Οργανισμούς πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων (GEA- ΕΔΕΜ – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ) δεν έχει τελειωμό. Το Υπουργείο Πολιτισμού, το καθ’  ύλην αρμόδιο, παρά τις συχνές διαμαρτυρίες μας για την βιομηχανία ΑΓΩΓΩΝ και ασφαλιστικών μέτρων εις βάρος μας, αδιαφορεί και όχι μόνο. Το τραγικό της όλης κατάστασης και βεβαίως χωρίς επεξήγηση, είναι το γεγονός, ότι οι διαμαρτυρίες μας έγιναν και σε προσωπικό επίπεδο σε υφυπουργούς, όπως του υπουργείου τουρισμού, χωρίς αποτέλεσμα.

Απίστευτο και όμως πραγματικό, ΖΗΤΗΘΗΚΕ, από Οργανισμό πνευματικών δικαιωμάτων στην περιοχή Θεσσαλονίκης το ποσό των 23.488,08 ευρώ και για τα έτη 2018-2023, σε συνάδελφο ο οποίος έχει κατάστημα περίπου 50 τ.μ. με ελάχιστα τραπεζοκαθίσματα και με αντικείμενο εργασίας λουκουμάδες  – μπουγάτσες κ.λ.π..

Αξίζει βέβαια να τονιστεί, ότι η ως άνω επιχείρηση χρησιμοποιεί ελεύθερο ρεπερτόριο. Επίσης σε συνάδελφο στην Σάμο ζητήθηκε από GEA και ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ περίπου το ποσό των 33.000 ευρώ.

Ευνόητο είναι ότι η κατάσταση είναι ανεξέλικτη, με αποτέλεσμα ποσά αυτού του είδους, να ισοπεδώνουν κυριολεκτικά την επιχείρηση και να την αναγκάζουν να βάλει λουκέτο.

Όλα τα ανωτέρω στοιχεία της διαμαρτυρίας μας, είναι ήδη στα αρχεία του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ

Επόμενο Άρθρο

ΕΝΤΑΤΙΚΟΤΑΤΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek