ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ

Κοζάνη,  07 Σεπτεμβρίου 2023

Αριθμ. Πρωτ.:  1168

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι και χρήστες Μουσικής,

Σας καταγράφω και μεταφέρω τις χιλιάδες διαμαρτυρίες συναδέλφων καταστηματαρχών ως επίσης και από χρήστες της Μουσικής, την ασυδοσία την παραβατικότητα και τα χιλιάδες ειδοποιητήρια περί δήθεν οφειλόμενης αμοιβής που αποστέλλονται από ΕΔΕΜ και ΑΥΤ/ΣΗ. Επανειλημμένα σε ενημερώσεις μας έχουμε καυτηριάσει τα ψευδή στοιχεία που χρησιμοποιούν και τις επιστολές, εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας τον καταστηματάρχη, για να ενδώσει και να καταβάλλει πνευματικά δικαιώματα που δεν οφείλει. Τα κύρια χαρακτηριστικά των επιστολών που αποστέλλονται στους συναδέλφους κατά χιλιάδες έχουν ως εξής:

ΕΔΕΜ

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Στις ως άνω επιστολές μην αδιαφορείτε για τους εξής σημαντικούς λόγους:

  1. Απαντήστε στις ως άνω απαιτήσεις τους, διαφορετικά χάνεται το στοιχείο της διαπραγμάτευσης και δείχνεται επίσης στοιχεία αδιαφορίας, πράγμα το οποίο είναι αρνητικό σε περίπτωση δικαστικών ενεργειών εις βάρος σας.
  2. Δυστυχώς οι χιλιάδες επιστολές τους, χαρακτηρίζονται από ψευδή και μη πραγματικά στοιχεία στο οικονομικό πεδίο της χρήσης μουσικής και το χειρότερο, στην ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ γύρω από την ύπαρξη της επιχείρησης, (Όπως χωρίς να υφίσταται η επιχείρηση απαιτούν οφειλόμενα ποσά – σε κλειστή επιχείρηση 2020-2021 ζητούν οφειλόμενο ποσό 34.952 ευρώ και σε θανόντα συνάδελφο ζητούσαν αμοιβές της τελευταίας πενταετίας).
  3. Μην τους πληρώνεται τα ποσά τα οποία απαιτούν, διότι βασίζονται σε μη πραγματικά στοιχεία.
  4. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε το ρεπερτόριό τους ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΤΕ να καταβάλλεται οφειλόμενα ποσά, ΟΧΙ όμως εκείνα που απαιτούν.
  5. Αν χρησιμοποιείτε ΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΟ ρεπερτόριο (Ελεύθερο) δεν υποχρεούστε να καταβάλλετε κανένα ποσόν, ούτε στην ΕΔΕΜ, ούτε στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, (Συγκεκριμένα ο Νόμος 4481/2017 και το Υπουργείο Πολιτισμού αναφέρουν:

«… Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να μην χρησιμοποιεί στο κατάστημά του εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο (δηλαδή ρεπερτόριο που δεν εκπροσωπείται από τους παραπάνω ΟΣΔ τα δικαιώματα του οποίου τους έχουν ανατεθεί είτε απευθείας από τους δικαιούχους, είτε βάσει συμβάσεων αμοιβαιότητας με άλλους ΟΣΔ του εξωτερικού…»

ΠΡΟΣΟΧΗ

Σας δηλώνουμε ΥΠΕΥΘΥΝΑ ότι το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, έχει την Νομική και πραγματική δυναμική να σας απαλλάξει από τις ως άνω τραγελαφικές και παράλογες απαιτήσεις της ΕΔΕΜ και ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

2η Παράταση Υποβολής Αιτήσεων στο επιδοτούμενο πρόγραμμα: «Κατάρτιση εργαζομένων όλων των κλάδων της Οικονομίας για την απόκτηση και πιστοποίηση στοχευμένων όσο και οριζόντιων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων σε τουριστικά και συναφή επαγγέλματα»

Επόμενο Άρθρο

Ανάρτηση προσωρινών επιτυχόντων, επιλαχόντων και απορριπτέων της υπ΄αριθμ. 1/21-07-2023 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος ωφελούμενων

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek