Κοζάνη,  15 Σεπτεμβρίου 2021

Αριθμ. Πρωτ.:  879

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η ΕΣΤΙΑΣΗ πληρώνει με βαρύ τίμημα τα μέτρα για τον Covid-19.

Σοκ και αγανάκτηση με έντονες διαμαρτυρίες σε χιλιάδες επιχειρηματίες της Εστίασης και Διασκέδασης, καθώς η υπουργική απόφαση 55400 προβλέπει, μεταξύ άλλων, για τους Εσωτερικούς χώρους, ότι δεν θα ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η είσοδος ούτε σε ανεμβολίαστα παιδία άνω των 12 έως 17 ετών. Θα πρέπει να προσκομίζουν για την είσοδο στα καταστήματά μας rapid test, ενώ οι ανήλικοι από 4 έως 11 ετών μπορούν να προσκομίζουν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test).

H ηλικιακή ομάδα από 5 έως 17 ετών και ειδικά η ομάδα των 12 έως 17 ετών, η χρήση ενός (1) Rapid test για την είσοδό τους, σημαίνει ένα ισχυρότατο οικονομικό πλήγμα, όταν μάλιστα έχει υπολογιστεί ότι οι ανεμβολίαστοι αγγίζουν το 69 με 70%. Ήδη ξεπέρασαν τις χίλιες οι επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο ενώ έντονος προβληματισμός διακατέχει δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις της Εστίασης και μάλιστα με την επερχόμενη αλλαγή των καιρικών συνθηκών.

Απευθύνουμε έκκληση στα Επιμελητήρια, Συλλόγους, Οργανώσεις, Σωματεία, Ομοσπονδίες για άμεσες ενέργειές τους στα συναρμόδια Υπουργεία για αλλαγή των μέτρων, πριν είναι πολύ αργά για τον πολύπαθο κλάδο της Εστίασης και Διασκέδασης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι υπήρξαν (2) ερωτήματα από συναδέλφους και για τα οποία απαντάμε μετά από τηλεφωνική επαφή με το Υπουργείο Ανάπτυξης.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

  1. Ο Εργοδότης δεν θεωρείται εργαζόμενος, άρα τι είδος μέτρα ισχύουν;
  2. Tα (2) Rapid test καλύπτουν έναν εργαζόμενο των 5 και 6 ημερών;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  1. Πάσης φύσεως φυσικά πρόσωπα που εργάζονται σε μια επιχείρηση θεωρούνται εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως το είδος του προσώπου, δηλαδή ιδιοκτήτης, σύζυγος, τέκνα ή υπάλληλοι.
  2. Το ελεγκτικό όργανο θα ελέγξει το προηγούμενο διάστημα, αν ο εργαζόμενος έχει διενεργήσει το Rapid test. π.χ. Εργαζόμενος με πενθήμερο ωράριο. Εάν ο έλεγχος διενεργηθεί την Τρίτη ημέρα, υποχρεούται ο εργαζόμενος να έχει διενεργήσει το Rapid test ή εάν ο εργαζόμενος εργάζεται (3) μέρες ο ελεγκτικός φορέας θα ελέγξει εάν ο εργαζόμενος τις προηγούμενες μέρες έχει διενεργήσει το Rapid test.

 

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΝΕΑ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ Κ.Υ.Ε. ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Επόμενο Άρθρο

Μέτρα που ισχύουν για περιοχές που έχουν ενταχθεί στο κόκκινο επίπεδο

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek