ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ

Κοζάνη,  22 Μαρτίου 2021

Αριθμ. Πρωτ.: 757

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

       Σας κοινοποιούμε το έγγραφο προτάσεων και αιτημάτων που εστάλει στις 22/03/2021 με Αριθμ. πρωτ. 756, στον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κο Παπαθανάση:

 

«Αξιότιμε Κε Υπουργέ,

       Μετά την τηλεδιάσκεψη στις 08/03/2021 στην οποία συμμετείχα ως Πρόεδρος του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε., σας παραθέτουμε ουσιώδη προβλήματα και Αιτήματα της Εστίασης, που αφορούν το υπουργείο σας και τα οποία χρίζουν άμεσης και επέιγουσας εφαρμογής.

  1. Άμεση ρευστότητα(επιδοτούμενη) για επανεκκίνηση της λειτουργίας της επιχείρησης.
  2. Ευέλικτα δάνεια όπως κεφάλαιο κίνησης, μακροχρόνια και χαμηλότοκα.
  3. Επιδότηση ειδικών μηχανημάτων καθαρισμού και εξουδετέρωσης των ιών (περιλαμβανομένου και του covid-19) ούτως ώστε να ανοίξουν και επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν επαρκή ή καθόλου εξωτερικό χώρο.
  4. Παρέμβαση σας, ούτως ώστε να δοθεί από την τοπική Αυτοδιοίκηση επιπλέον δημοτικός χώρος για χρήση τραπεζοκαθισμάτων, ΔΩΡΕΑΝ άνευ οποιασδήποτε επιπλέον χρέωσης.
  5. Τα ειδικά μέτρα προστασίας του καταναλωτή από τον COVID-19 που επιβάλλονται από το Υπουργείο σας, περιορίζουν Δραστικά τον εξωτερικό χώρο χρήσης. Άρα παρέμβασή σας με το συναρμόδιο Υπουργείο εσωτερικών, ούτως ώστε η χρέωση ανά τ.μ. του ως άνω χώρου να μην υπερβαίνει το 50% της χρήσης που ίσχυε το 2019.
  6. Ειδικά στοχευμένα προγράμματα ΕΣΠΑ, ΕΝΤΑΞΗΣ  του κλάδου της εστίασης.

       Κύριε Υπουργέ χρήζει ανάγκης να σας θυμίσουμε ότι ο κλάδος θεωρείται από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας με 432.000 θέσεις εργασίας.» 

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΡ- ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ – CATERING -ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ

Επόμενο Άρθρο

ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek