ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ – ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κοζάνη,  04 Νοεμβρίου 2020

Αριθμ. Πρωτ.: 687

 

Σε προηγούμενη ενημέρωση με αρ. πρωτ. 681/29-10-2020, είχαμε αναφερθεί στοχευόμενα και αναλυτικά για την περιβόητη ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ. Μετά τις εγκυρότατες πληροφορίες μας από τους αρμόδιους φορείς, προτείνουμε σ’ όλους τους συναδέλφους ιδιοκτήτες παντός είδους επιχειρήσεων τα παρακάτω:

  • Την συμμετοχή παντός είδους επιχείρησης με οποιαδήποτε μορφή στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή και την 4 η οποία ενεργοποιείται τον Νοέμβριο ως επίσης και την 5, η οποία ενεργοποιείται τον Δεκέμβριο.
  • Θεωρούμε η συμμετοχή του επιχειρηματία να είναι και στις δύο (4 και 5).
  • Η ύπαρξη της επιστρεπτέας προκαταβολής, ένα πολύ χαμηλότοκο δάνειο και μάλιστα με χαριστικό 50% και 30% ανάλογα σε τι επίπεδο κινδύνου βρίσκεται η περιοχή της επιχείρησης
  • Τα ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Οικονομικής Πολιτικής για τον COVID-19 προς την Εστίαση, ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ η ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ να λάβει μορφή δωρεάν κρατικής επιχορήγησης.
  • Θυμίζουμε ότι Η ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ είναι καθαρά κρατική ενίσχυση υπό τύπου δανείου, η οποία χορηγείται χωρίς ουδεμία προϋπόθεση, ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ λαμβάνονται υπ’ όψιν χρέη προς το Δημόσιο – ΙΚΑ – Τράπεζα, ως επίσης δεν σχετίζεται αν είναι ζημιογόνος η επιχείρηση.

Στην συνέχεια των ενημερωτικών μας Δελτίων θα ενημερωθούν όλα τα μέλη και τα μη μέλη για την ΕΝΑΡΞΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ στην ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΠΑΥΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Επόμενο Άρθρο

ΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek