ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: ΕΙΣΒΟΛΗ ΝΕΑΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ

 

Κοζάνη, 20 Ιανουαρίου 2020                                                                                                

Αριθμ. Πρωτ.: 513

 

Υποχρεούμεθα ως Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων – Καφετεριών – Τουριστικών Επαγγελμάτων Ελλάδας, με χιλιάδες μέλη καταστήματα να ενημερώσουμε για το τι επικρατεί σήμερα στα πνευματικά δικαιώματα. Εκτός τούτου τα πνευματικά δικαιώματα και τα συγγενικά GEA έχουν ταλαιπωρήσει τον χρήστη καταστηματάρχη συνάδελφο την τελευταία δεκαετία, δημιουργώντας αδιανόητες – απαράδεκτες – τριτοκοσμικές καταστάσεις στον κλάδο μας.

Δυστυχώς οι δικαστικές διώξεις, τα ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος μας με την ανοχή της εκάστοτε κυβέρνησής, ΜΑΣ έχουν φέρει σε πλήρη ΑΔΙΕΞΟΔΟ οικονομικό και λειτουργικό. Στους Έλληνες δημιουργούς και κατ’επέκταση στους μουσικούς και τραγουδιστές ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να επικρατεί αναστάτωση και ανασφάλεια. Μετά την ΑΜΑΡΤΩΛΗ διοίκηση της ΑΕΠΙ με την μαύρη τρύπα των 17 εκατομμυρίων ευρώ οι συνθέτες – στιχουργοί και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους είναι καχύποπτοι και αρνητικοί στο ενδεχόμενο να επιστρέψει η διαχείριση των δικαιωμάτων τους σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

Το όλο κλίμα χειροτερεύει με την ΕΙΣΒΟΛΗ ΝΕΑΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ με την ονομασία IP HUB μονοπρόσωπη Ανώνυμη εταιρεία προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας, η οποία μάλιστα φιλοδοξεί να αποκτήσει την πρωτιά στην είσπραξη από τους Έλληνες χρήστες. Εκτός τούτου ανακοινώθηκε ότι αναμένατε και ΝΕΑ εταιρεία συγγενικών δικαιωμάτων από τον διακεκριμένο οικονομολόγο κ. Νανόπουλο.

Οι αντιδράσεις εκ μέρους των συνθετών – στιχουργών – μουσικών και τραγουδιστών διαδέχεται η μία την άλλη προς πάσα κατεύθυνση.

Ως ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε την απαράδεκτη σημερινή κατάσταση στα καταστήματά μας.

Η καταστρατήγηση της Νομοθεσίας  με τα παράθυρα που τους παρέχει τόσο η ΕΥΕΔ – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ και ειδικά η GEA, μας έχουν εξαπολήσει άγρια επίθεση με χιλιάδες δικαστήρια και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ τα οποία έχουν ήδη καταγγελθεί στην αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ η κ. Υπουργός ήδη έχει καθυστερήσει να πράξει τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ για να προστατευθούν τα Δικαιώματα των ιδιοκτητών ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ και ΑΜΕΣΑ να σταματήσει ο διωγμός των Συναδέλφων καταστηματαρχών και γενικά του χρήστη της Μουσικής.

Διάφορα σχόλια δυναμιτίζουν τη όλη εικόνα του θέματος, με αναμενόμενες εξελίξεις εντός του δεκαημέρου. SOS λοιπόν εκπέμπει η σημερινή κατάσταση ΑΜΕΣΑ να επανέλθει η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ για να λειτουργήσουν όλα ΟΜΑΛΑ για το καλό όλων των ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΩΝ.

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1.000 ΕΥΡΩ ΣΤΑ Κ.Υ.Ε. ΠΟΥ ΤΟ ΠΟΥΛΟΥΝ ΧΥΜΑ

Επόμενο Άρθρο

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ GEA – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek