ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Κοζάνη, 02 Αυγούστου 2019

Αριθμ. Πρωτ.: 395

 

Γνωστοποιούμε στους συναδέλφους ΕΙΔΙΚΑ της Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ότι έχουν δημιουργηθεί κρούσματα απαράδεκτης και μη νόμιμης συμπεριφοράς εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων είσπραξης κατά την πνευματικών δικαιωμάτων.

 

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

1.Κατά την ενημέρωση των συναδέλφων από τους ανωτέρω αντιπροσώπους αναφέρετε ότι αν δεν προβούν στην καταβολή της αμοιβής πνευματικών δικαιωμάτων, θα βεβαιώσουν το ποσό που αναλογεί στην εφορία και επιπλέον θα επιβληθεί πρόστιμο 3,000 ευρώ.

2.Όταν καταστηματάρχης χρησιμοποιεί ελεύθερο ρεπερτόριο ΣΥΝΗΘΩΣ οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ότι τα παραστατικά του φορέα με το ελεύθερο ρεπερτόριο δεν είναι ΝΟΜΙΜΑ . Σε αυτήν την περίπτωση τηλεφωνήστε στην Αστυνομία να το καταθέσει ενώπιών της ή να το καταθέσει αυτός με υπεύθυνη δήλωσή του. Πάραυτα θα αντιληφθείτε ότι θα σταματήσει την απαράδεκτη και μη νόμιμη συμπεριφορά του.

Συνάδελφοι, σε αυτές τις περιπτώσεις έχετε όλο το νόμιμο δικαίωμα να το καταγγείλετε στην Αστυνομία, να ενημερώσετε τον Δικηγόρο σας ή τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΑ στο ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.

Ο Νόμος 2121/93 και ο 4481 του 2017 Απαγορεύει Αυστηρότατα οποιαδήποτε Άμεση ή Έμμεση Απειλή . Επιπλέον το άρθρο 175 του ποινικού κώδικα επιβάλλει αυστηρότατες ποινές περί αντιποίησης αρχής σε περίπτωση που παρουσιάζονται ως ελεγκτές.

Επαναδημοσιεύουμε το πλέον επίκαιρο στην ενημέρωση για τα νόμιμα δικαιώματά μας γύρω από το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων.

 

WebMaster

Προηγούμενο Άρθρο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Επόμενο Άρθρο

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek