ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ- ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ

Κοζάνη, 25 Ιουνίου 2019

Αριθμ. Πρωτ.: 377

 

Το σημερινό ρεπορτάζ ενημέρωσης για τα μέλη του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. και τους συνάδελφους που ασχολούνται με τη Εστίαση και τη Διασκέδαση ΧΡΗΖΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ λόγω των αυστηρότατων ποινών που επιβάλλονται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων εσόδων.

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως όλοι γνωρίζετε η καλοκαιρινή περίοδος και ειδικά στις τουριστικές περιοχές, ο κλάδος μας χαρακτηρίζεται από τους ελεγκτές της εφορίας ως κλάδος μεγάλης παραβατικότητας. Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσίλης έχει προγραμματίσει από την περίοδο 1-7-2019 έως 31-10-2019 να διενεργηθούν περίπου 50.000 έλεγχοι. Ο ίδιος επανειλημμένως έχει τονίσει ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μένει ανεπηρέαστη από το εκλογικό κλίμα. Τα τελευταία χρόνια το πρόγραμμα ελέγχων έχει αποκαλύψει χιλιάδες κρούσματα φοροδιαφυγής, με αποτέλεσμα οι ελεγκτές της εφορίας να είναι πολύ αυστηροί και να επιβάλλουν άμεσα λουκέτο στις επιχειρήσεις μας.

 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ

 

  1. Άμεσο λουκέτο στην επιχείρηση για 48 ώρες όταν διαπιστώνεται η μη έκδοση ή αναίρεση έκδοσης πλέον των 10 προβλεπόμενων αποδείξεων.
  2. Ανεξάρτητα με τον αριθμό των αποδείξεων, όταν το ποσό υπερβαίνει τα 500 ευρώ επιβάλλεται λουκέτο στην επιχείρηση.
  3. ΓΙΑ 96 ΩΡΕΣ ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ ΛΟΥΚΕΤΟ όταν εντός του ίδιου έτους ή του επόμενου φορολογικού έτους διαπιστωθεί εκ νέου στην ίδια την επιχείρηση ανακριβή ή μη έκδοση τριών παραστατικών πώλησης ανεξάρτητα από την αξία.
  4. Λουκέτο για 10 ημέρες κάθε φορά που εντός δύο φορολογικών έτών διαπιστώνεται η μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση τουλάχιστον τριών παραστατικών πώλησης ανεξάρτητα από την αξία.
  5. Σε περίπτωση που καταστηματάρχης εμποδίζει την ενέργεια φορολογικών ελέγχων με χρήση βίας, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μπορεί να αναστείλει τη λειτουργία της επιχείρησης ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΈΝΑ ΜΗΝΑ .
  6. Σε περίπτωση ΣΠΑΣΙΜΟΥ ΤΗΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑΣ που έχει επιβληθεί επιβάλλεται αναίρεση λειτουργίας της επιχείρησης για 10 ημέρες.
  7. Σε περίπτωση αλλαγής της νομικής μορφής της επιχείρησης σε πρόσωπα τα οποία συνδέονται με τον επιχειρηματία, που της έχει επιβληθεί ποινή από φορολογικό έλεγχο, συνεχίζεται να επιβάλλεται και στη νέα επιχείρηση. Συνδεόμενα πρόσωπα θεωρούνται οι σύζυγοι – γονείς – παιδιά και υπάλληλοι που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας με την επιχείρηση στην οποία δηλώθηκαν οι παραβάσεις.

WebMaster

Προηγούμενο Άρθρο

ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ – ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Επόμενο Άρθρο

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΝΟΪΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ Ν.4611/2019(ΦΕΚ 73/17-05-2019 ΤΕΥΧΟΣ Α) ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ 2019

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek