27/07/2024
Expand search form

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α ΣΤΟ 13% ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και άμεσης παρέμβασης αλλαγής της ταμειακής μας μηχανής και τη δημιουργία ειδικής ένδειξης 13%. Με το νόμο 4611/17-05-2019 και με το άρθρο 121 αντικαθίσταται σε διάφορα προϊόντα ο Φ.Π.Α από το 24% στο 13%.

 

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: Σε όλα τα καταστήματα που εφαρμόζεται η μείωση του Φ.Π.Α στο 13%, ΔΗΛΑΔΗ: καφενεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, ψητοπωλεία, οινομαγειρεία και συναφείς επιχειρήσεις υπάγονται στο νέο Φ.Π.Α .

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Στις επιχειρήσεις αυτές υπάρχει η εξαίρεση, δηλαδή παραμένει το 24% Φ.Π.Α στα αλκοολούχα ποτά, στα μη αλκοολούχα ποτά, στους χυμούς και στα αναψυκτικά.

 

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ:

Όλες οι επιχειρήσεις με άδεια κέντρου διασκέδασης παραμένουν στο 24%. Με τον ίδιο νόμο ψηφίστηκε και η ρύθμιση των 120 δόσεων προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα χρέη προς το Δήμο η ρύθμιση θα παραμείνει στις 100 δόσεις. Εντός των ημερών θα επακολουθήσει λεπτομερή απλή ενημέρωση για το ανωτέρω θέμα.

Σε περίπτωση οποιουδήποτε λάθους σε χρέωση αγαθών στο Φ.Π.Α από 24% στο 13% και το αντίστροφο, ο λογιστής της επιχείρησης κατά την ώρα της καταχώρησης έχει τη δυνατότητα διόρθωσης του λάθους.

 

Previous Article

ΕΠΕΙΓΟΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ (ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Ή ΠΡΟΣΩΠΑ ) ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Next Article

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ – ΔΩΡΕΑΝ ΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

You might be interested in …

Έλεγχοι – Τροφικές δηλητηριάσεις

Το Τοπικό Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών Ειδών Εστίασης Κέντρων Ψυχαγωγίας Καφενείων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Γρεβενών και το Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων Καφετεριών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, σας γνωστοποιούν και σας επισημαίνουν τα παρακάτω για τις άδειες που […]

Τα τελευταία πραγματικά δεδομένα για την Α.Ε.Π.Ι.

Και σε προηγούμενο ενημερωτικό έγγραφο μας, αναφερθήκαμε για τα διάφορα σχόλια ότι ‘’δήθεν  δεν υπάρχει Α.Ε.Π.Ι., ότι πτώχευσε και άλλα παρεμφερή’’. Προς προστασία των συναδέλφων γνωστοποιούμε τα εξής: Είναι πραγματικό το γεγονός ότι η Α.Ε.Π.Ι. […]

Υποχρεωτική η τήρηση Βιβλίου Τεχνικού Ασφαλείας σε πάσης φύσεως επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό ( Νόμος 3850/2010) »

Συνάδελφοι Με το παρόν Δελτίο Τύπου σας επισημαίνουμε ουσιαστικές επεξηγήσεις γύρω από το Βιβλίο Τεχνικού Ασφαλείας, που υποχρεωτικά πρέπει να τηρούν όλες οι επιχειρήσεις, που απασχολούν προσωπικό. 1. Όταν καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας ασκεί ο ίδιος […]

Αφήστε μια απάντηση