182. ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΤΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ

Κοζάνη, 28 Μαρτίου 2018
Αριθμ. Πρωτ. 182

ΘΕΜΑ: « ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ TOY ΣΥΜΒΑΤΟY ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟY ΤΣΙΓΑΡΟY »

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τσιγάρου είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για ακύρωση του Νόμου 4419/2016, για τα άρθρα που αναφέρονται στη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Βασική αιτιολογία του ανωτέρου συνδέσμου ήταν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν πρέπει να εξομοιωθεί με το συμβατό τσιγάρο και παραβιάζεται συνταγματικά η προστατευόμενη οικονομική ελευθερία.
Επίσης αναφέρθη από τον ανωτέρω φορέα ότι υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις και έρευνες που αποδεικνύουν τη μη συσχέτιση στην βλάβη της ανθρώπινης υγείας του ηλεκτρονικού και συμβατού τσιγάρου.

Το ΣτΕ με την υπ’ αριθμόν 704/2018 απόφαση του απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου.
Τέλος απεφάνθη ότι στους ίδιους περιορισμούς και απαγορεύσεις που υπάγεται το συμβατό τσιγάρο υπάγεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων- Καφετεριών και Τουριστικών Επιχειρήσεων και συναφών επαγγελμάτων Ελλάδας πρόσφατα έχει εκδώσει κατεπείγον Δελτίο Τύπου με Αριθμό Πρωτ: 165-02/2018 και αναλύει ουσιαστικά και με πολύ λεπτομέρεια το τσιγάρο- τις απαγορεύσεις του- πρόστιμα σε παραβάσεις (επιχείρηση και πελάτες ).
Θεωρούμε ότι το ρεπορτάζ το οποίο επαναφέρουμε είναι ένας ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για τον επιχειρηματία.
Επίσης συνιστούμε σε κάθε ενδιαφερόμενο για περισσότερες πληροφορίες, να επισκεφτεί τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://bit.ly/2E0KWua

Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗΣ Γρηγόρης

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

165 . ΕΝΤΑΝΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Επόμενο Άρθρο

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΩΡΑΣ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek