19/06/2024
Expand search form

ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

 • Το Αποδεικτικό υποβολής της γνωστοποίησης μαζί με απλό αντίγραφο του σώματος της γνωστοποίησης.
 • Σχεδιάγραμμα του καταστήματος. Σε αυτό θα είναι ευδιάκριτοι οι χώροι του καταστήματος (π.χ. χώροι υγιεινής για Α.Μ.Ε.Α. κ.λ.π.)
 • Βεβαίωση του Μηχανικού. Ο μηχανικός βεβαιώνει, ότι πληρούνται οι κτιριολογικές προϋποθέσεις και υποχρεώσεις για το κατάστημα και ότι ο χώρος είναι κατάλληλος για την συγκεκριμένη δραστηριότητα (όπως π.χ. άδεια δόμησης, αναθεωρήσεις αυτής , δήλωση αυθαιρέτου)
 • Πιστοποιητικά πυροπροστασίας σύμφωνα με την 13/2013 Πυροσβεστική Διάταξη (Β΄ 1586). Τα μέτρα και τα μέσα πυροπροστασίας που απαιτούνται, θα αποτυπώνονται σε σχέδια κάτοψης που θα τηρούνται στον φάκελο του καταστήματος.
 • Βιβλίο ελέγχου συντήρησης και καλής λειτουργίας των μέσων πυροπροστασίας.
 • Υπεύθυνη δήλωση που καθορίζεται, ότι αποδέχεται τον διορισμό του ως υπεύθυνο του καταστήματος.
 • Το προβλεπόμενο παράβολο, όπως ορίζεται στην Κ.Υ.Α. 61167/17-12-2007.
 • Άδεια χρήσης του κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα.
 • Άδεια παράτασης χρήσης μουσικής για μετά τις 10:00 μ.μ. την χειμερινή περίοδο και 11:00 μ.μ. την θερινή από τον Δήμο.
 • Να μην έχει καταδικαστεί ο υποψήφιος καταστηματάρχης για αδικήματα του ΠΔ 180/1979. Η αρμόδια υπηρεσία έχει την αρμοδιότητα να ζητήσει ημερησίως το Ποινικό Μητρώο.
 • ΠΡΟΣΟΧΗ: Στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με τον Νόμο 4442/2016, με τις υγειονομικές διατάξεις 16228/2017 και τον νόμο 14708/2007, να τηρούνται υποχρεωτικά τα  δικαιολογητικά και τα οποία θα επιδεικνύονται στους ελέγχους και στους επόπτες υγείας.

ΕΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ ΟΤΙ  ΛΟΓΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ  ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΙΘΕΤΑΙ  ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ,  ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γρηγόρης Τσαπατσάρης

Previous Article

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ

Next Article

Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

You might be interested in …

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ- ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ:«ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Σ’ όλους είναι γνωστό  και επανειλημμένα το έχουμε δημοσιεύσει για τη δημιουργία Νομικού Τμήματος στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ- ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, το οποίο είναι στελεχωμένο με ειδικευμένους δικηγόρους με εντυπωσιακές επιτυχίες σε υποθέσεις πνευματικών […]

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ 70 ΕΩΣ 85% ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ)

Κοζάνη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 Αριθμ. Πρωτ.: 424   Αγαπητοί συνάδελφοι,   Γνωστοποιούμε σε όλους τους συναδέλφους επιχειρηματίες ιδιωτικού τομέα ότι με τον υπ’αριθμόν Νόμου 4612/2019 μας δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών μας προς το […]

Καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας

Αγαπητέ συνάδελφε, Το σημερινό δελτίο τύπου απευθύνεται σε συναδέλφους καταστηματάρχες ως επίσης και στους συνεργάτες λογιστές. Η απόφαση η οποία εξεδόθη πριν μερικές ημέρες από το Υπουργείο Εργασίας αναφέρεται ρητά μόνο σε εκείνους  τους εργοδότες, […]

Αφήστε μια απάντηση