ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Ουσιώδη και απαραίτητη ενημέρωση, μετά την κατάργηση της άδειας μουσικών οργάνων ή μουσικής ,με τον Νόμο 4442/2016, που πρωτοστάτησε το Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων – Καφετεριών –Τουριστικών Επιχειρήσεων και συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.  Απευθύνεται σε  όλους τους συναδέλφους σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης ειδικά σε καφετέριες καφέ-μπαρ –κλαμπ, όπου η μουσική είναι απαραίτητη.

Η χρήση μουσικής που χρησιμοποιεί ο κάθε καταστηματάρχης είναι απαραίτητο, να ακολουθεί τα εξής τα εξής τρία (3)  στάδια για να αποφύγει πρόστιμα και παραβάσεις από την Αστυνομία και γενικά από τα ελεγκτικά όργανα.

  1. Προχωρεί ηλεκτρονικά στην γνωστοποίηση της άδειας λειτουργίας καταστήματος μπαίνοντας στο https://notifybusinness.gov.gr με τους κωδικούς taxis net.
  2. Τελειώνοντας το στάδιο της γνωστοποίησης άδειας λειτουργίας συνεχίζουμε με το δεύτερο στάδιο γνωστοποίησης χρήσης μουσικής.
  3. Μετά την γνωστοποίηση χρήσης μουσικής τελειώνουμε με το τρίτο στάδιο και άμεσα υποβάλλουμε στο Δήμο της περιοχής μας  αίτηση για άδεια παράτασης χρήσης μουσικής πέραν τις 22:00  την χειμερινή περίοδο και πέραν τις 23:00 την θερινή περίοδο.

 

Πολλοί Δήμοι δίνουν την Άδεια παράτασης ονομαστική για τον εξής λόγο: Όταν ο καταστηματάρχης επανειλημμένως δημιουργεί προβλήματα ηχορύπανσης, ο Δήμος ως προβλέπεται από την νομοθεσία έχει το δικαίωμα να μην εκδώσει επέκταση χρήση μουσικής.

Σε πολλές πόλεις επιβάλλεται και μέχρι 1000 ευρώ πρόστιμο, εάν δεν γίνει γνωστοποίηση χρήσης μουσικής.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποτελεί διοικητική παράβαση και οι έλεγχοι είναι εντατικοί από την αστυνομία ,για την βεβαίωση επέκτασης χρήσης μουσικής.

 

Επαναδημοσιεύουμε   το παρόν έγγραφο, διότι σε δεκάδες πόλεις στην Ελλάδα, οι έλεγχοι από την Αστυνομία για την γνωστοποίηση χρήσης μουσικής, ως επίσης και για την βεβαίωση επέκτασης χρήσης μουσικής, για μετά τις 22:00 το χειμώνα και 23:00 το καλοκαίρι, έχουν εντατικοποιηθεί με πρόστιμα περίπου 1200 ευρώ.

Για το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γρηγόρης Τσαπατσάρης

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Α.Ε.Π.Ι. – GEA – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Επόμενο Άρθρο

ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝIΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – Α.Ε.Π.Ι. –GEA (GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ)

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek