ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΑΡΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ – ΜΠΑΡ

Αγαπητέ Συνάδελφε

Σου γνωστοποιούμε, ότι ήδη έχουν αρχίσει εντατικοί έλεγχοι από την αστυνομία στα καταστήματα μας (εστιατόρια, ξενοδοχεία, ταβέρνες, ψαροταβέρνες, ουζερί, μουσικοταβέρνες, σνακ μπαρ, fast food, πιτσαρίες, καφενεία, παραδοσιακά καφενεία, κινητές και σταθερές καντίνες, καφετέριες, αναψυκτήρια, μπουγατσάδικα και συναφή άλλες επιχειρήσεις).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να αποφευχθούν παραβάσεις και πρόστιμα, υπενθυμίζουμε τι πρέπει να υπάρχει στα καταστήματα μας, ανεξάρτητα από το είδος της επιχείρησης.

Με την Υπουργική Απόφαση 47829 /23-06-2017 για όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων μας και γενικά τροφίμων και ποτών, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή  στα λεγόμενα έξι αρχεία, τα οποία και σας τα υπενθυμίζουμε, διότι ελέγχονται από την αστυνομία σε πολλές περιοχές της χώρας.

ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ή ΑΡΧΕΙΟ 1:

  • Αποδεικτικό ότι έχει υποβληθεί η γνωστοποίηση άδειας λειτουργίας.
  • Πιστοποιητικά υγείας.
  • Πιστοποιητικά εκπαίδευσης προσωπικού και εργοδότη στην ασφαλή χρήση τροφίμων και ποτών (ΕΦΕΤ).
  • Γνωστοποίηση χρήσης μουσικής, δηλαδή ότι παίζουμε μουσική στην επιχείρηση μας.
  • Βεβαίωση επέκτασης χρήσης μουσικής πέραν τις 11:30 μ.μ.
  • Αποδεικτικά στοιχεία για την καταλληλότητα του νερού.
  • Απεντόμωση – Μυοκτονία . Υποχρεούται η επιχείρηση τουλάχιστον μια φορά ανά έτος, με αδειοδοτημένη εταιρεία να προβαίνει στη διαδικασία καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών.
  • Θερμοκρασία. Η επιχείρηση υποχρεούται σε πάσης φύσεως ψυγεία και καταψύκτες να μετρά τη θερμοκρασία τουλάχιστον δυο φορές το 24ωρο . Ειδικά έντυπα θα πρέπει να είναι τοποθετημένα επάνω στα ψυγεία.

2. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ- ΑΜΙΓΗ ΜΠΑΡ:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ελέγχεται και μάλιστα με βαριές ποινές και κλείσιμο της επιχείρησης, η απαγόρευση εισόδου σε ανήλικους κάτω των 17 ετών, σε κέντρα διασκέδασης και αμιγή μπαρ και ως επίσης η απαγόρευση κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών  (Προεδρικό Διάταγμα 36/1994, άρθρο 2).

Θυμίζουμε επίσης ότι πρέπει σε εμφανή σημεία να υπάρχουν πινακίδες «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ»  (Ν. 3738 άρθρο 3.)

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γρηγόρης Τσαπατσάρης

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Επόμενο Άρθρο

ΝΟΜΙΜΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ (10.550,00€)

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek