ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Κοζάνη, 8 Απριλίου 2019

Αριθμ. Πρωτ.: 339

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι.

Η σημερινή ενημέρωση αφορά όλους τους επιχειρηματίες, ανεξαρτήτως, το αντικείμενο που επεξεργάζονται .

Η δεκαετής κρίση ειδικά στον κλάδο μας επέφερε χιλιάδες κλεισίματα, ενώ αντίστοιχα η βαριά φορολογία επιδεινώνει συνεχώς τις επιχειρήσεις μας και τις οδηγεί στο στάδιο της μη βιωσιμότητας.

Η συνεκτίμηση πολλών ειδικών και φορέων συγκλίνουν στο αποτέλεσμα ότι η ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα αναστήλει τις χιλιάδες επιχειρήσεις που είναι στο κόκκινο για να μην κλείσουν.

Η κ. Αχτσιόγλου, Υπουργός Εργασίας δήλωσε:

Για την ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, <<θα προχωρήσει κανονικά με το πλαίσιο που έχουμε περιγράψει. Θα έχει κούρεμα βασικής οφειλής, κούρεμα προσαυξήσεων κατά 85% και αποπληρωμή του υπολοίπου σε εως 120 δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50€. Πρόκειται, σημείωσε, για <<μία ρύθμιση τεράστιας ανακούφισης για δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες, καθώς και για πολλούς ανθρώπους που βρίσκονται στα όρια της συνταξιοδότησης, αλλά λόγω των χρεών τους δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη>>. Θα αφορά, πρόσθεσε, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ανθρώπους που έκλεισαν τα βιβλία τους ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να αφορά και τις εργοδοτικές οφειλές επιχειρήσεων.

Ευνόητο είναι λοιπόν το γεγονός ότι δεν προχωρούμε σε ουδεμία ενέργεια εξόφληση – ρύθμιση πριν υλοποιηθεί η απόφαση της Υπουργού, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι τον Απρίλιο.

WebMaster

Προηγούμενο Άρθρο

ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Επόμενο Άρθρο

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ’ΑΡΙΘΜΟΝ 91354 ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΥΦΛΩΝ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek