ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι, οι εταιρείες που εισπράττουν πνευματικά δικαιώματα (Ε.Υ.Ε.Δ. – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – GEA συγγενικά δικαιώματα ) παραπλανούν τον καταστηματάρχη λέγοντάς του ότι εάν καταβάλεις την αμοιβή π.χ. της ΕΥΕΔ ή της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ δεν υποχρεούσαι να καταβάλεις αμοιβή για την άλλη εταιρεία.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Σε ερώτημα που έγινε στο υπουργείο πολιτισμού και συγκεκριμένα ο Ο.Π.Ι. (οργανισμός πνευματικής ιδιοκτησίας) απάντησε στις 15-11-2018 με τη αρ.πρωτ. 35610 ως εξής:

Προκειμένου μια επιχείρηση να χρησιμοποιεί και να εκτελεί νομίμως εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο – δηλαδή, μουσικά έργα οι δικαιούχοι των οποίων (συνθέτες και στιχουργοί) εκπροσωπούνται από τους ανωτέρω φορείς, θα πρέπει να προμηθευτεί την έγγραφη άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής από τη Ε.Υ.Ε.Δ. και τη ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, και να καταβάλλει τις προβλεπόμενες, κατά τα ισχύοντα αμοιβολόγιά τους, αμοιβές για τη χρήση των έργων. Η χωρίς άδεια δημόσια εκτέλεση μουσικών έργων συνεπάγεται την επιβολή κυρώσεων σύμφωνα με το 11Ο κεφάλαιο του ν.2121/1993.

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

Όροι και προϋποθέσεις που πρέπει να τηρεί ο κάθε καταστηματάρχης κατά τον έλεγχο των ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Επόμενο Άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΛΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek