ΛΕΣΧΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ: ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Κοζάνη, 22 Ιανουαρίου 2020

Αριθμ. Πρωτ.: 517

 

ΘΕΜΑ:«ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΛΕΣΧΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ»

Σε πρόσφατη ενημέρωσή μας προς όλους τους επιχειρηματίες, στα μέλη καταστήματα ως επίσης και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, συνιστούσαμε προς πάσα κατεύθυνση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις διάφορες σκόπιμες παραπλανήσεις που προέρχονται ειδικά από διάφορους συλλόγους και άλλους, που υπόσχονται λύσεις για να επιτρέπετε το κάπνισμα στους χώρους τους, με τον μανδύα καινοφανών νομικών μορφωμένων (όπως η καπνιστική λέσχη).

Καταγράφουμε επακριβώς τις δηλώσεις του Διοικητή της εθνικής αρχής κ. Άγγελου Μπίνη. Το περασμένο Σαββατοκύριακο μικτό κλιμάκιο της ΕΑΔ (Εθνική Αρχή Διαφάνειας) – Επιθεώρηση Εργασίας – Οικονομική Αστυνομία επέβαλε πρόστιμο 2.000 ευρώ σε κατάστημα στην Πλάκα, εντός του οποίου υποστήριξε ότι λειτουργεί Λέσχη Καπνιστών. Στο ίδιο κατάστημα επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Ο κ. Μπίνης στην συνέχεια δηλώνει ότι τα ίδια πρόστιμα επιβλήθηκαν το Σαββατοκύριακο και σε επονομαζόμενη Λέσχη Καπνιστών στην Θεσσαλονίκη. Ειδικεύει την όλη διαδικασία ο κ. Μπίνης και αναφέρει: Οι έλεγχοι που κάναμε και έδειξαν την λειτουργία ΜΗ νόμιμων λεσχών σε καταστήματα που παραβίαζαν όχι μόνο τον αντικαπνιστικό Νόμο αλλά και την φορολογική και εργατική νομοθεσία. Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει τους συναδέλφους να είναι προσεκτικοί σε αγγελίες από διάφορους συλλόγους που υπόσχονται λύσεις για να επιτρέπεται το κάπνισμα στους χώρους τους.

Επίσης ο κ. Μπίνης ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ : Είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι επιχειρηματίες πίστεψαν σε αυτές τις σειρήνες. Ελπίζουμε οι έλεγχοι που κάνουμε να τους ξυπνήσουν και να τους προφυλάξουν.

Θεωρούμε ότι πρέπει να θυμίσουμε στους συναδέλφους τι πρέπει να πληρούν οι εξωτερικοί χώροι καπνιζόντων διότι επεβλήθη πρόστιμο 6.000 ευρώ σε συνάδελφο στο Γκάζι που είχε κλείσει τον εξωτερικό χώρο με πλαστικό.

Για την δημιουργία εξωτερικού χώρου καπνιζόντων ο Νόμος 3868/2010 άρθρο 17 παρ.5. προβλέπει τα εξής:

Ως εξωτερικός χώρος καπνιζόντων νοείται ο χώρος ο οποίος έχει ανοιχτές δύο πλευρές και η οροφή να μην είναι σταθερή ή συρρόμενη σταθερή.

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΛΕΣΧΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ

Επόμενο Άρθρο

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

One Comment

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek