ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ –ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Επιχειρηματίες.
Το σημερινό Δελτίο Τύπου αφορά όχι μόνο τον κλάδο μας αλλά και οποιονδήποτε επιχειρηματία ή πολίτη . Είναι γεγονός πλέον η απόφαση των τραπεζών να προχωρήσουν σε κούρεμα καταναλωτικών δανείων έως 90% , στεγαστικών έως 50% ως επίσης και πιστωτικών καρτών.
Σημαντικά στοιχεία αναγκάζουν τις τράπεζες να προχωρήσουν στην ανωτέρω απόφαση, μόνο σε όσους έχουν υπαχθεί ή έχουν κάνει αίτηση στον Νόμο Κατσέλη.
Άρα λοιπόν απαραίτητη προϋπόθεση για την ευνοϊκή ρύθμιση είναι να υπάρχει ένταξη ή αίτηση στον Νόμο Κατσέλη.
Οι τράπεζες εκ των πραγμάτων αναγκάστηκαν να προχωρήσουν και ειδικά μετά την παταγώδη αποτυχία του εξωδικαστικού μηχανισμού και των ευνοϊκών αποφάσεων των δικαστηρίων, σε κούρεμα δανείων μέχρι και ολοκληρωτικής διαγραφής.
Το μαζικό κάλεσμα γίνεται για πρώτη φορά συντονισμένα και από τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες, μετά από την συμφωνία τους ,να προχωρήσουν σε πρωτοβουλία εξωδικαστικής επίλυσης των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη.
Υπ’ όψιν υποθέσεις ενταγμένες στον Νόμο Κατσέλη οι οποίες και εκκρεμούν ανέρχονται περίπου στις 157.000 χιλιάδες.
Συγκεκριμένα τα δάνεια έχουν ως εξής:
Καταναλωτικά: 25,6 δις ευρώ ή το 53% είναι κόκκινο.
Στεγαστικά: 64,1 δις ευρώ ή το 43% είναι κόκκινο.
Η προσωπική μας εκτίμηση στο ανωτέρω εγχείρημα των τραπεζών μετά μάλιστα τις συζητήσεις με το Νομικό μας τμήμα, θεωρούμε ότι είναι πολύ ευνοϊκή η επίτευξη μιας τέτοιας ρύθμισης ως επίσης και το κούρεμα πολύ ικανοποιητικό.
Αυτό προκύπτει και από τα στοιχεία των αποφάσεων των δικαστηρίων για όσους έχουν ενταχθεί στον Νόμο Κατσέλη και εκδικάστηκαν οι υποθέσεις τους.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδικαστεί, περίπου 50.000 υποθέσεις, 30-25% απορρίφτηκαν, 60-65% έχουν ρυθμιστεί και 0,5 % έχουν πλήρως διαγραφεί.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 4468/2017 ΑΡΘΡΟ 14

Επόμενο Άρθρο

ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek