ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ

Αγαπητέ συνάδελφε,

 

Με τον Νόμο 2121/1993 ως επίσης και με τον τελευταίο πρόσφατο νόμο περί Πνευματικών Δικαιωμάτων, 4481/20-7-2017 αναφέρεται ρητά ότι όποιος χρησιμοποιεί μουσική της Α.Ε.Π.Ι. και ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ υποχρεούται να πληρώσει και τα λεγόμενα συγγενή Πνευματικά Δικαιώματα που τα αντιπροσωπεύει η γνωστή σε όλους μας GEA (GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩN).

Ως παράδειγμα αναφέρουμε εάν ένα κατάστημα είναι από 70τμ και είναι μια απλή καφετέρια ή ένα απλό καφενείο θα πληρώσει τα συγγενή πνευματικά δικαιώματα από 140 έως 1000 ευρώ, συν την Αυτοδιαχείριση. Το Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων Εστιατορίων Καφετεριών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδας διαθέτει δική του μουσική σε χιλιάδες ξένα και ελληνικά, ελεύθερα από την Α.Ε.Π.Ι. την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και την GEA.

Μπορείτε και εσείς οι ίδιοι να επικοινωνήσετε με το Υπουργείο Πολιτισμού, τμήμα Ο.Π.Ι., υπεύθυνη Διευθύντρια κ. Σταματούδη και στο τηλέφωνο 213 2147800. Όταν όμως χρησιμοποιούμε μουσική η οποία είναι ελεύθερη, δηλαδή δεν είναι στην Α.Ε.Π.Ι. και στην GEA πληρώνεται μόνον αυτή την εταιρία ή το φορέα. Για κάθε άλλη διευκρίνιση ή πληροφορία επικοινωνείτε με την Διευθύντρια την κ. Σταματούδη ή με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Σωματείου Εστιατορίων Καφετεριών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδας κ. Τσαπατσάρη Γρηγόριο.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γρηγόρης Τσαπατσάρης

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝIΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – Α.Ε.Π.Ι. –GEA (GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ)

Επόμενο Άρθρο

ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek