Απαγόρευση χύμα ελαιόλαδου για επιτραπέζια χρήση στα εστιατόρια –ταβέρνες και συναφή επαγγέλματα

Αγαπητοί Συνάδελφοι
Από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και με την απόφαση του 91354/30/08/2017, απαγορεύεται από 01/01/2018 να χρησιμοποιούμε χύμα λάδι σε μπουκάλι (όπως γινόταν μέχρι τώρα για συμπλήρωμα, για επιτραπέζια χρήση, όταν μας το ζητούσε ο πελάτης).
ΠΡΟΣΟΧΗ:
α. Το λάδι θα σερβίρεται στον πελάτη μας σφραγισμένο και υποχρεωτικά θα φέρει και τις ενδείξεις του παραγωγού .
β. Απαγορεύεται να ξαναγεμιστεί, διότι είναι μιας χρήσης για κάθε πελάτη.
γ. Το σφραγισμένο ελαιόλαδο θα μπορεί να χρεώνεται, εφόσον θα αναγράφεται και στον κατάλογο.
Η μη συμμόρφωση του επιχειρηματία σημαίνει και 500 ευρώ πρόστιμο, ανά περίπτωση.
Ως Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων-Καφετεριών – Τουριστικών Επιχειρήσεων και συναφών επαγγελμάτων Ελλάδας, δηλώνουμε ότι τέτοιες αποφάσεις του Υπουργείου δεν συνάγουν τίποτα άλλο, παρά άγνοια δυστυχώς των αρμοδίων, για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στις επιχειρήσεις της εστίασης.
Το μέγα ερώτημα είναι :
α) Πώς θα χρεώσω τον πελάτη μου το σφραγισμένο μπουκάλι ελαιόλαδου, για την ελάχιστη ποσότητα που θα χρησιμοποιήσει για την σαλάτα του ή το φαγητό του;
β) Η κρίση περιόρισε την έξοδο του πελάτη μας, αλλά και η παραμικρή επιβάρυνση του από εμάς είναι απαγορευτική, διότι ο καταναλωτής περιόρισε ακόμη και τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης.
Δυστυχώς κάθε μέτρο που επιφέρει επιπρόσθετα οικονομικά βάρη στην επιχείρηση και στον καταναλωτή έχει τα συνήθη αποτελέσματα, κλείσιμο της επιχείρησης και αύξηση της ανεργίας.

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΕΩΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ

Επόμενο Άρθρο

Υποχρεωτική η τήρηση Βιβλίου Τεχνικού Ασφαλείας σε πάσης φύσεως επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό ( Νόμος 3850/2010) »

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek