ΨΕΥΔΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ

Το σημερινό Δελτίο Τύπου απευθύνεται ειδικά σε ξενοδοχεία – ενοικιαζόμενα δωμάτια – ξενώνες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την παραπληροφόρηση που δημιουργούν κάποιοι φορείς. Τελευταία το Μάιο του 2018 με εντυπωσιακό τίτλο «ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ» αναφερόταν ότι τα ξενοδοχεία δεν οφείλουν να πληρώνουν πνευματικά δικαιώματα για τις τηλεοράσεις στα δωμάτιά τους, στηριζόμενοι στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου C– 631, το οποίο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναφέρεται στην περίπτωση των συγγενικών πνευματικών δικαιωμάτων και όχι στην πρώην Α.Ε.Π.Ι. στον ΔΙΟΝΥΣΟ και στα ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Σκόπιμα λοιπόν παρερμηνεύτηκε η ανωτέρω απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να εξυπηρετήσει φιλοδοξίες κάποιων που αντιπροσωπεύουν διάφορους φορείς.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η υπουργός Πολιτισμού κ. Λύδια Κονιόρδου, ανακοίνωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν απαλλάσσει καμία επιχείρηση, ξενοδοχεία και ομοειδή από την μη πληρωμή των πνευματικών δικαιωμάτων.

Το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. απευθύνει θερμή παράκληση σ΄ όλους τους φορείς ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ, ότι πρόθεσή μας και μοναδικός στόχος μας είναι η στήριξη και η ενημέρωση των συναδέλφων με όλους τους εμπλεκόμενους συναρμόδιους Φορείς – Επιμελητήρια – Σωματεία – Ενώσεις – Ομοσπονδίες κ.λ.π..

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ Η ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ

Επόμενο Άρθρο

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek