ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 91354 ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 4488/2017

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης ως επίσης και τους ξενοδόχους συναδέλφους, ότι ο νέος νόμος 4488/2017 και με την υπουργική απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης 91354, οι υπεύθυνοι των καταστημάτων μαζικής εστίασης και αναψυχής οφείλουν να εξασφαλίζουν και να τηρούν τιμοκατάλογο για τους τυφλούς. Η ελληνική γραφή Μπράιγ (Braille) αναγνωρίζεται ως ο τρόπος γραφής των τυφλών ελλήνων πολιτών .Η μη ύπαρξη τιμοκαταλόγου επιφέρει διοικητική παράβαση και πρόστιμο 500€.

Το πανελλήνιο σωματείο σε συνεργασία με το πανελλήνιο φορέα τυφλών Ελλάδας ΦΑΡΟΣ, ξεκίνησε συνεργασία για τη δημιουργία τιμοκαταλόγου τυφλών .Η διαδικασία δημιουργίας τιμοκαταλόγου για τυφλούς έχει ως εξής:

Ο καταστηματάρχης επικοινωνεί με τον ανωτέρω φορέα και συγκεκριμένα με τον κύριο Παπασταματίου τμήμα εκτύπωσης και παραγωγής από 7:30-14:00 και στο τηλέφωνο 2109415222.Η διαδικασία είναι πολύ απλή, δηλαδή αποστέλλεται φωτοαντίγραφο του τιμοκαταλόγου της επιχείρησης και επιστρέφεται ο τιμοκατάλογος ειδικά για τους τυφλούς πελάτες. Το κόστος είναι πάρα πολύ μικρό. Συνιστούμε σε όλους τους συναδέλφους σε άμεση υλοποίηση δημιουργίας τιμοκαταλόγου γιατί ήδη ελέγχονται σε πολλές πόλεις τα καταστήματα και τα ξενοδοχεία και βεβαιώνονται πολλές παραβάσεις και πρόστιμα.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗΣ Γρηγόρης

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΤΑ 23 ΣΗΜΕΙΑ Ή ΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ Ο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΝΑ ΤΗΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Επόμενο Άρθρο

Αυστηροί έλεγχοι και πρόστιμα για τους παραβάτες καταστηματάρχες και πελάτες καπνιστές με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek