ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΑΡΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι (αφορά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος – ξενοδοχεία – σούπερ μάρκετ κ.λ.π.).

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ των τελευταίων ημερών μας δικαίωσαν πλήρως με το ρεπορτάζ ενημέρωσης που σας είχαμε κοινοποιήσει. Δυστυχώς οι νέες εξελίξεις επιφέρουν νέο οικονομικό αυξημένο αμοιβολόγιο εις βάρος μας.

Σ’ όλους μας είναι γνωστό ότι μέχρι πρότινος οι εταιρίες που εισέπρατταν για πνευματικά δικαιώματα ήταν η Α.Ε.Π.Ι. (η οποία καταργήθηκε) και τα συγγενικά δικαιώματα (GRAMMO –ΕΡΑΤΩ – ΑΠΟΛΛΩΝ). Η αφαίρεση όμως της άδειας της Α.Ε.Π.Ι. δημιούργησε δύο νέες εταιρίες, την Αυτοδιαχείριση στην οποία παραχωρούνται τα δικαιώματα ως 60% των συνθετών – στιχουργών – μουσικών – τραγουδιών και το 40% στον νέο φορέα του Ο.Π.Ι. (που φέρει την ονομασία ΕΥΕΔ). Με αυτή την κατάληξη εισπράττουν τρείς εταιρίες αντί δύο, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΕΥΕΔ – GEA.

Εκτός τούτων και σύμφωνα με τις εγκυρότατες πληροφορίες μας, έχει ξεσπάσει και ένας ανταγωνιστικός πόλεμος της Αυτοδιαχείρισης και της ΕΥΕΔ που ευχόμαστε να μην έχει επιπτώσεις σε όλους τους πολύπαθους καταστηματάρχες.

Γεγονός όμως, απόλυτα εξακριβωμένο, είναι ότι πράγματι, από τα μέσα του Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να εισπράττουν οι νέοι φορείς οι οποίοι μάλιστα θα απαιτούν και τα προηγούμενα έτη.

Το τραγικό φαινόμενο όμως το οποίο έχει εντατικοποιηθεί σ’ όλη την Ελλάδα είναι οι υπερβολικές ασφυκτικές πιέσεις από την GEA για την καταβολή των συγγενικών πνευματικών δικαιωμάτων.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Συνάδελφοι προσέξτε τα ΕΞΗΣ:

  1. Εάν δέχεστε έντονες πιέσεις ή έμμεσες απειλές από οποιαδήποτε εταιρία πνευματικών δικαιωμάτων, επικοινωνήστε με τον δικηγόρο σας, ή καταγγείλτε το γεγονός αυτό στην Αστυνομία, διότι με το άρθρο 175 του Ποινικού Κώδικα, τιμωρείτε για αντιποίηση Αρχής.
  2. Οι έντονες τηλεφωνικές ενοχλήσεις από οποιονδήποτε εταιρία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Ενημερώστε ΑΜΕΣΑ Δικηγόρο, Αστυνομία ή Εισαγγελία.
  3. Οι εταιρίες είναι ιδιωτικές και όχι Δημόσιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί.
  4. Σε καμία περίπτωση δε θα δίνετε οποιαδήποτε στοιχεία είτε Υπεύθυνη Δήλωση είτε ταμειακή απόδειξη, είτε οποιοδήποτε άλλο πιστοποιητικό άλλου φορέα.
  5. Όταν χρησιμοποιείται Ελεύθερο- Απαλλαγμένο ρεπερτόριο και αποδεικνύεται, δεν υποχρεούμεθα να πληρώσουμε πνευματικά συγγενικά δικαιώματα (Ανακοίνωση του Ο.Π.Ι.)

 

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Επόμενο Άρθρο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek