ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 Αρ. Πρωτ:105

Ημερομηνία: 07/09/2017

 

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Κύριε Ρήγα,

Με το παρόν υπόμνημα, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ –ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ σας προσδιορίζουμε επ’ ακριβώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μεγαλύτερος κλάδος της χώρας.

Τα προβλήματα τα οποία αναφέρονται στη συνέχεια, αφορούν τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων του ανωτέρου κλάδου. Θα θέλαμε επίσης να σας επισημάνουμε , ανεξάρτητα από τις όποιες δεσμεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές , επείγει η μελέτη και η προώθηση για λύσεις.

  1. Σταθερό φορολογικό σύστημα για να έχει την δυνατότητα ο επιχειρηματίας του κλάδου να προγραμματίζει τις παρόντες και μελλοντικές του επενδύσεις.
  2. Μείωση του Φ.Π.Α. ΣΤΟ 13%. Εάν δεν εκπέσει ο Φ.Π.Α. ΣΤΟ 13% η φοροδιαφυγή αμείωτα θα αυξάνεται και τα οποιαδήποτε πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται γνωρίζεται πολύ καλά ότι δεν υπάρχει δυνατότητα πληρωμής τους.
  3. Εφαρμογή του εργόσημου , στους απασχολούμενους των επιχειρήσεων μας. Το εξωπραγματικό πρόστιμο των 10.550 ευρώ για την αδήλωτη εργασία και το σχέδιο νόμου που προωθείτε προς ψήφιση για κλείσιμο της επιχείρησης 3 ημέρες και τον αποκλεισμό από προγράμματα ΕΣΠΑ και εθνικά , δεν επιφέρουν τίποτε άλλο παρά μόνο αύξηση της ανεργίας και κλείσιμο της επιχείρησης.
  4. Οι χρόνιες καθυστερήσεις αποπληρωμής του Φ.Π.Α. και ως επίσης η μη έγκαιρη πληρωμή των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, δημιουργούν μείζονος σημασίας οικονομικά προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων μας.
  5. Ο εξωπραγματικός συντελεστής φορολόγησης 29% από το πρώτο ευρώ, με μαθηματική ακρίβεια εξοντώνει το πραγματικό εισόδημα του επιχειρηματία και τον οδηγεί σε ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Ως επίλογο του ανωτέρου υπομνήματος μας, σας ενημερώνουμε ότι το ινστιτούτο μελετών της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. μετά από έρευνα της ,ανακοίνωσε ότι το 2017 κλείνουν περίπου 13.500 επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα χιλιάδες άτομα να ενταχθούν στις καταστάσεις των ανέργων.

 

 

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γρηγόρης Τσαπατσάρης

 

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΘΕΜΑ N. 1568_1985 και N. 3850_2010 για την υγεία και Ασφάλεια στον χώρο εργασίας

Επόμενο Άρθρο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΩΣ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek