ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΡΧΩΝ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ:<>

Γνωστοποιούμε στους συναδέλφους καταστηματάρχες και οποιονδήποτε συνάδελφο επιχειρηματία που χρησιμοποιεί μουσική να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους αντιπροσώπους των εταιρειών είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων.

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ

1. Οι εισπρακτικές εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων δεν έχουν τη δυνατότητα ελέγχου διότι το άρθρο 2121/1993 ορίζει ότι ο έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει μόνο με σύμπραξη δημόσιας αρχής.

2. Μας καταγγέλθηκε ότι οι εισπράκτορες της Ε.Υ.Ε.Δ. χρησιμοποιούν κάρτα του υπουργείου πολιτισμού και παρουσιάζονται ως υπάλληλοι. ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ: Ότι δεν είναι υπάλληλοι του υπουργείου ΑΠΛΑ τους έχει ανατεθεί έργο είσπραξης.

3. Το έργο ελέγχου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος γίνεται μόνο από δημόσια αρχή (Αστυνομία – Λιμενικό – Τμήμα Υιεινής – Δημοτική Αστυνομία).

4. Το Συμβούλιο Επικρατείας με νομολογία του αναφέρει : Η κατεξοχήν Δημόσια εξουσία ασκείται μόνο από το κράτος και όχι από ιδιώτες.

5. Η ανάθεση αστυνομικής φύσεως αρμοδιότητες σε πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου αντίκειται στο σύνταγμα άρθρο 1, παράγραφος 3.

Επανειλημμένως έχουμε τονίσει ότι: Άμεσες ή έμμεσες απειλές για έλεγχο – εκφοβισμοί και εντατικές ενοχλήσεις ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ αυστηρότατα και τιμωρούνται με το άρθρο 175 του ποινικού κώδικα. Συνάδελφοι σε τέτοιες περιπτώσεις επικοινωνήστε με το δικηγόρο σας – την αστυνομία ή τον εισαγγελέα ή επικοινωνήστε με το Σωματείο στο 6995625262.

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ

Επόμενο Άρθρο

281. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek