ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΙΣΧΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΙΣΧΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Απόφαση Αρείου Πάγου για εργασία σε νυχτερινά κέντα χωρίς άδεια από την αστυνομία.

 

Αθήνα «Εκτός νομοθετικής εξουσιοδοτήσεως» έκρινε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου τη νομοθετική διάταξη που προβλέπει ότι, οι τραγουδιστές, μουσικοί, σερβιτόροι για να εργαστούν σε νυχτερινά κέντρα πρέπει προηγουμένως να πάρουν άδεια από την αστυνομία.

Η ολομέλεια του ΑΠ έκανε δεκτές τις αγωγές τραγουδίστριας και μουσικού, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας κρίθηκαν άκυρες καθώς  δεν είχαν άδεια από την αστυνομία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν επιπρόσθετα να διεκδικήσουν και μισθούς υπερημερίας λόγω της άκυρης απόλυσης τους.

Σύμφωνα με την νομοθεσία οι εργαζόμενοι στα κέντα διασκέδασης έπρεπε να έχουν προηγουμένως εφοδιαστεί με άδεια της αστυνομίας, αφού καταθέσουν απόσπασμα ποινικού μητρώου και δύο φωτογραφίες.

 

Η ολομέλεια δέχθηκε μερικώς την εισήγηση που είχε κάνει στις 18 Οκτωβρίου 2007 ο εισαγγελέας Γ. Σανίδας ενώ έκανε δεκτές τις αγωγές καθώς η έκδοση άδειας από την αστυνομία αφορά την ίδρυση και λειτουργία παρόμοιων καταστημάτων και όχι τους εργαζόμενους σε αυτά.

Add comment


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.