ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «  Καταγγέλλουμε την παραπληροφόρηση που δημιουργεί προς τα μέλη καταστήματα το σχόλιο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ξάνθης , περί δήθεν ανάκληση της αδείας λειτουργίας της Α.Ε.Π.Ι.  »

 

Ως Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων – Καφετεριών – Τουριστικών Επιχειρήσεων και συναφών επαγγελμάτων Ελλάδας (ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.)  υποχρεούμαστε να αντιδράσουμε προς προστασία ων μελών μας, για την παραπληροφόρηση και τις ανακρίβειες που περιέχονται στο δελτίο τύπου του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης.

Η απάντηση του αρμόδιου τμήματος του Υπουργείου Πολιτισμού- Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Ο.Π.Ι.) αναφέρει ξεκάθαρα ότι όχι μόνο δεν έχει γίνει ανάκληση Αδείας της Α.Ε.Π.Ι., αλλά συνιστά στους συναδέλφους ότι θα πρέπει να καταβάλλουν κανονικά την αμοιβή προς  τους ιδιοκτήτες Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Η όποια διαδικασία για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Α.Ε.Π.Ι., θα ακολουθήσει την διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο.

Συμφωνούμε απόλυτα ότι εταιρίες όπως η Α.Ε.Π.Ι. με τον τρόπο που λειτουργούν, βεβαίως και θα πρέπει να γίνεται ανάκληση των αδειών τους.

Καθοριστική ήταν και η τοποθέτηση της Δ/ντριας κ. Σταματούδη, ότι σε περίπτωση ανάκλησης λειτουργίας της Α.Ε.Π.Ι. θα έχει δημιουργηθεί φορέας, ο οποίος θα συνεχίσει να εισπράττει από τους χρήστες τα Πνευματικά Δικαιώματα μουσικοσυνθετών , στιχουργών και τραγουδιστών.

Η παραπληροφόρηση και οι ανακρίβειες δημιούργησε στα μέλη καταστήματα την εντύπωση, ότι θα σταματήσουν να πληρώνουν Πνευματικά Δικαιώματα.

 

Επίσης θα πρέπει να επισημάνουμε, σε περίπτωση κατάργησης της Α.Ε.Π.Ι. δεν απαλλασσόμαστε ως χρήστες από την αμοιβή των συγγενικών δικαιωμάτων της  GEA (Grammo -Ερατώ- Απόλλων).

 

Φορείς που αντιπροσωπεύουμε τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, επιβάλλεται να ακολουθήσουμε μια δυναμική πολιτική , προς την πολιτική ηγεσία με στόχο:

  1. Την μείωση των τιμών των Πνευματικών Δικαιωμάτων.
  2. Κατάργηση του ποινικού εις βάρος των χρηστών.
  3. Κατάργηση των ασφαλιστικών μέτρων.

Η επίτευξη των ανωτέρω στόχων είναι δυνατή μόνο  με τροποποίηση του Νόμου 2121/1993 περί Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Δυστυχώς τα τελευταία εννέα (9) χρόνια συνεχίζεται εντονότατα να διασύρεται ο καταστηματάρχης στα Δικαστήρια, στα Εφετεία , στην Αστυνομία, στις  Εισαγγελίες  της Χώρας.

Κοινοποιούμε το ερώτημα μας προς τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας ( Ο.Π.Ι.) και την απάντηση τους.

 

Κοινοποίηση:

Προς τα Επιμελητήρια

Προς τον Πρόεδρο Κ.Ε.Ε.Ε.

Προς  ΜΜΕ, Ενώσεις, Συλλόγους, Σωματεία, Ομοσπονδίες

Προς Μέλη Καταστήματα

 

 

 

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗΣ Γρηγόρης

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σ.Ε.Π.Ε.)

Επόμενο Άρθρο

ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΠΙ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek