ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου 187/07-05-2018, είχαμε επισημάνει τις νέες εξελίξεις σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, που έχουν ενταχθεί στον Νόμο Κατσέλη ή έχουν κάνει αίτηση για τον Νόμο Κατσέλη.
Η σημερινή ενημέρωση αφορά παντός είδους δάνεια και όλους τους δανειολήπτες πολίτες και επιχειρηματίες.
Μετά από επικοινωνία μας με τους αρμόδιους φορείς (Τράπεζες, Δημόσιο, Συναρμόδια Υπουργεία) η υπόθεση των κόκκινων δανείων κινείται προς την κατεύθυνση εφαρμογής του ιρλανδέζικου μοντέλου που σημαίνει:
Χωρίζονται τα δάνεια σε δύο μέρη : Το βιώσιμο που μπορεί να είναι από 10% έως 50% της οφειλής ( το οποίο θα αναλάβει ο δανειολήπτης) και το μη βιώσιμο μέρος που θα αναλάβει και θα βαρύνει την τράπεζα.
Οι ίδιες οι τράπεζες δηλώνουν, ότι θα γίνουν σε πολλές περιπτώσεις διαγραφές, που θα βαρύνουν αυτές. Τονίστηκε ιδιαίτερα μάλιστα, ότι πρέπει να βρεθούν βιώσιμες λύσεις, εντοπίζοντας το ύψος της οφειλής που θα δύναται να καλύπτει ο δανειολήπτης.
Συνιστούμε λοιπόν σε κάθε δανειολήπτη ,να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να μην προχωρήσει σε ρυθμίσεις πριν ξεκαθαρίσει το τοπίο για τα κόκκινα δάνεια.

Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗΣ Γρηγόρης

Add comment


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.